Birthe Nissen udstiller i Balle Sognegård

Fernisering søndag den 2. december kl. 11.30

Fra søndag den 2.december og frem til slutningen af februar viser vi en udstilling af Birthe Nissens billeder, der repræsenterer et bredt udsnit af hendes arbejder de seneste år.

Kunstskribent og tv-programvært Kirsten-Marie Hedeland på ”Kunst for Tiden” skrev oktober 2015 følgende om kunstneren Birthe Nissen: 

”Portrætter og noget med naturen” er den første sætning, der kommer til mig, når jeg tænker over, hvad det er, Birthe Nissen kan og gør. For hun er først og fremmest portrætmaler, men naturens liv ligger også hendes hjerte nært. I begge tilfælde, om det er naturen eller med mennesker, er hun en skarp observatør, opmærksom og god til at mærke pulsen. I landskabsbillederne fanger hun stemningen, og i portrættet fanger hun mennesket i et intens og nærværende øjeblik. Vi er helt tæt på personen, som optræder ubeskyttet og blottet. Et portrætbillede er en kunstnerisk fremstilling af en person, som bliver genkendelig gennem de personlige, træk der skildres.

For Birthe Nissen er portrættegning et håndværk, men det er samtidig også en vidunderlig rejse, hvor hun inviteres indenfor i mange forskellige personers inderste. For hver gang hun maler et portræt, får hun et unikt indblik i det pågældende menneskes liv.

Ligeså meget Birthe kan forsvinde ind i et ansigt og historien, hun finder der, ligeså meget holder hun af naturens renhed uden menneskabte forstyrrelser. Naturen er hendes ladestation og energicenter. De oplevelser, hun får ved at bevæge sig i det fri, brænder sig fast på hendes nethinde og i hendes hukommelse. På relativ kort tid bemærker hun naturens interiør, træernes placering, afstanden mellem grenen på træet, lysets indfald mellem grene og blade, skyggerne der falder og forlænger træet. Birthes landskabsbilleder er ikke konkretiseret og skarpt malet op, men opleves som fortolkningsfrie iagttagelser der omdannes til former, hvor vi ikke er i tvivl om den stemning, hun blev beriget med på sin tur i landskabet.

Farverne varierer alt efter hvilket sted eller område, der er fortolket. Der er stor forskel på, om det er sydens varme brændte nuancer, det nordiske mere skarpe lys eller den højfjeldske natur indhyllet i regn og tågedis, som dermed får et mere køligt udtryk.

Der er en fin indgang ind i hendes billeder, og vi får som beskuere lov til at være til stede midt i det hele derude og tage del i Birthes begejstring for naturen og dens smukke mangfoldighed. ”

Så vidt Kirsten-Marie Hedelands dejlige introduktion til Birte Nissens billede og kunstunivers.

Udstilling kan ses i kirkekontorets åbningstid til slutningen af februar 2019.

    

      

Maja Lisa Engelhardt udstiller i Balle Sognegård

Udstillingen kan ses fra 12. marts til slutningen af maj
i kirkekontorets åbningstid: mandag-fredag kl. 9-13, samt
Palmesøndag og Skærtorsdag kl. 14-16.
Herudover kun efter forudgående aftale.

Vi er stolte over, at vi i Balle Sognegård kan vise en udstilling med kirkekunstneren Maja Lisa Engelhardts værker. Udstillingen er kommet i værk via et samarbejde med Maja Lisa Engelhardt selv og med Galerie Moderne, Silkeborg.
Til udstillingen har Maja Lisa Engelhardt udvalgt en serie grafiske værker, som fortæller om en del af hendes arbejde med kirkekunst – både direkte og indirekte med emnet.
En serie på 7 farvelitografier fortæller om Skabelsens syv etaper eller dage - fra lys og mørke blev adskilt indtil hviledagen. Disse litografier er frugten af mange års arbejde netop med Skabelsens fortællinger fra 1.Mosebog.
Om kunstens tilblivelse fortæller Maja Lisa Engelhardt, at når hun står over for et hvidt lærred, et stykke papir eller med en klump ler i hånden, så føles det som om, det skal begynde ud af ingenting og frem til alting. Som det øjeblik skabelsen starter. Den idé førte til syv udstillinger over 14 år især vist i New York, og til i alt ca. 140 malerier og mange papirarbejder.
I Sankt Lioba Klosteret på Frederiksberg har kirken fået samlet 7 glasmosaikker med de samme skabelsesmotiver som serien med de syv farvelitografier, der bliver vist på udstillingen i Balle Sognegård. Her er der tale om en direkte forbindelse til et udgangspunkt i en bibelsk tekst.
De øvrige litografier, som vises ved udstillingen, er dels unikatryk og dels tryk i meget små oplag. Alle værker er håndtrykt i Paris i samarbejde med Maja Lisa Engelhardts litograf Yvann Samson. Om disse litografier skriver Maja Lisa Engelhardt: ”Motiverne er visioner med lyset over landskabet. Alle båret oppe af en indre tro hos mig på, at i Guds skaberværk omkring os, vil der altid være en brændende tornebusk en dag foran dig, en skystøtte med sit lys eller et skær i en horisont som vidner om, at vi ikke er kastet på jorden som et spil terninger.”
Maja Lisa Engelhardt har udsmykket mere end 30 kirker både i Danmark og i udlandet.
Værket “Porten, 31 kirkeudsmykninger, 2017”, udgivet på Kristeligt Dagblads forlag, vil være fremlagt under udstillingen.

Himmel og jord, lys og mørke skabes
Hav og himmel adskilles
Træer, frugt og urter skabes
Dag og nat adskilles
Fugle og havdyr skabes
Dyrene og mennesket skabes
Hviledagen og velsignelse af skaberværket
 

Gudstjenester i Balle Sogn

BegivenhedDato

Højmesse i Balle Kirke v/Tina Frank

Seksagesima

24. feb 09:00
10:00
24. feb 09:00 -
10:00

Højmesse i Hvinningdal Kirke v/Tina Frank

Seksagesima

24. feb 10:30
11:30
24. feb 10:30 -
11:30

Højmesse i Hvinningdal Kirke v/Helle Kampmann

Fastelavns søndag

3. mar 10:30
11:30
3. mar 10:30 -
11:30

Børnegudstjeneste i Balle Kirke v/Lars Kirkeby

Fastelavnssøndag. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning og fastelavnsboller i …

3. mar 14:00
14:30
3. mar 14:00 -
14:30

Dåbsgudstjeneste i Balle Kirke v/Lars Kirkeby

9. mar 10:00
10:45
9. mar 10:00 -
10:45

Ungdomsgudstjeneste i Balle Kirke v/Tina Frank

Ungdomsgudstjenesten er optakt til sogneindsamling til fordel for Folkekirkens …

10. mar 10:00
10:30
10. mar 10:00 -
10:30

Højmesse i Balle Kirke v/Lone Rasmussen

2. søndag i fasten

17. mar 10:30
11:30
17. mar 10:30 -
11:30
Viser 1 til 7 af 47
<< <- 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-47 -> >>