Du er her: 

  

Når livet er svært - Få en samtale med en præst

Der er ingen mennesker, der går igennem sit liv uden at møde svære perioder.

Præster har stor erfaring i at tale med mennesker, når livet er svært og kan være i det svære sammen med dig og lytte til dig. Ikke kun i forbindelse med sygdom og død, men også i forbindelse med andre personlige problemer, svære familierelationer, skilsmisse eller ensomhed. Præster kalder med et gammelt ord disse samtaler for ”sjælesorg”. Det handler om at finde livsmod ”på trods”, og i denne søgen efter livsmod har vi evangeliet om Jesus som baggrund. Det betyder rummelighed for dem med ”den lille tro” eller for dem, der i det hele taget har svært ved at finde en mening.

Præsten har tavshedspligt og fører ikke journal.

Hvis du gerne vil have en samtale med en af sognets præster, så behøver du ikke at formulere en masse. Bare skriv eller ring til præsten: ”Hej, har du tid til at snakke med mig?” Så laver vi en aftale om, hvordan og hvornår vi taler sammen. Du kan finde telefonnumre og mail her: Præst (ballesogn.dk)

Du kan også benytte folkekirkens chattjeneste på alle tider af døgnet, hvor du chatter med en anonym præst: Sjælesorg på nettet | Sjælesorg på nettet (sjaelesorg.nu)