Aftale om bisættelse eller begravelse

Aftale om begravelse eller bisættelse sker ved henvendelse til kirkekontoret - evt. via bedemanden.

Der aftales et tidspunkt og kirkekontoret tager kontakt til en præst.

Præsten henvender sig herefter til de pårørende med henblik på en begravelsessamtale.

Præsterne kan yde sjælesorg og rådgivning om de beslutninger, de efterladte skal træffe ved et dødsfald.

Anmeldelse af dødsfald

Pårørende til en afdød skal anmode begravelsesmyndigheden om begravelse eller ligbrænding snarest muligt efter dødsfaldet. Dette gælder uanset, om afdøde var medlem af folkekirken eller ej. Den lægelige dødsattest skal følge med anmeldelsen.

Anmodning om begravelse og ligbrænding sker elektronisk med NemId på www.borger.dk under menupunktet Sundhed og sygdom. Blanketter til anmodning om begravelse eller ligbrænding kan fås ved henvendelse til kirkekontoret .

Hvis man henvender sig til en bedemand, udfylder denne normalt papirerne og foretager anmodningen om begravelse eller ligbrænding med NemId på pårørendes vegne.

På dødsanmeldelsen skal alle bestemmelser vedrørende begravelsen/bisættelsen fastlægges og underskrives af den nærmeste pårørende. Bestemmelserne må ikke være i modstrid med den afdødes ønsker.

Aftale om gravsted

Aftale om gravsted på Balle Kirkegård sker ved henvendelse til graveren.