Fødsel og dåb

Fødsel

Når et barn er født, anmelder jordemoderen fødslen til kirkekontoret. Det er altså kun, hvis du har født hjemme uden en jordemoder, at du selv skal anmelde fødslen.

Er I gift, får I automatisk fælles forældremyndighed.

Er I ikke gift, men ønsker fælles forældremyndighed skal I udfylde en "omsorgs- og ansvarserklæring" indenfor de første 14 dage efter fødslen. Det gøres digitalt fra www.borger.dk under fanen "familie og børn".

Dåb

Tidspunkt for dåb, barnets navn samt faddere aftales med kirkekontoret.  Når tiden for dåben nærmer sig kontakter præsten jer for at aftale tid til dåbssamtalen, hvor I kan høre mere om dåben, dens betydning og alt det praktiske.

I Balle Sogn finder dåb altid sted om søndagen. På gudstjenestelisten kan I se, hvornår der er gudstjeneste.